??PostHeaderIcon?? Bemutatkozás

A Saint Audio Stúdió eredeti vállalkozást a SAINT videóstúdió kezdeményezésére 1999-ben hozta létre Hubay Zsolt, Székely Attila, és Szűcs Géza. Az alapító tagok ekkor már több éves, a televíziókban szerzett szakmai múlttal, elismertséggel és kiterjedt médiakapcsolatokkal rendelkeztek.

A stúdiót a szűkös források ellenére igyekeztek a broadcast minőségű technikával felszerelni (Betacam SP, Genelec, Sennheiser, Fostex, stb) és a szolgáltatások minőségét igyekeztek a piacon akkor már több éves előnnyel működő hangstúdiókhoz szabni. (Zörejtár, zenetár, voice-casting, stúdió akusztika, stb.)

A hangstúdió megrendelői az első időkben főként a SAINT ügyfelei voltak, melyek kihasználták a videóstúdió mellett működő hangstúdió előnyeit, később fokozatosan kibővült a megrendelői kör a SAINT Audio saját ügyfeleivel is.

A Saint Audio stúdióhoz 2000-ben csatlakozott Zányi Tamás független filmes hangmérnök. Szakmai körökben megszerzett elismertségének, kiterjedt filmes kapcsolatainak köszönhetően a cég megrendelőinek, megrendeléseinek száma jelentősen növekedett, tevékenységi köre a helyszíni hangfelvétellel bővült.


A cég jelentős fejlesztést hajtott végre 2001 nyarán, melynek során a forgatási eszközök kiegészültek további mikroportokkal, mikrofonokkal (puska, sztereo, mikroport) és time code-os DAT-tal, majd később többsávos HD rögzítőkkel is (Fostex PD4 és PD6).

A rendelkezésre álló eszközökkel két önálló, amerikai mintára felszerelt hangstábot lehet kiállítani reklám, vagy játékfilm forgatáshoz.Kezdettől fogva ismert volt, hogy a hangstúdió kényszerű elhelyezése egy családi házban a lehetőségeket erősen korlátozza.

Ez a probléma a CLASSIC-SOUND (Juhos Gábor, Matz Ádám) esetében is felmerült, akik zenei soksávos stúdió felvételeik számára kerestek alkalmas helyet.2001-ben a SAINT és a SAINT AUDIO közösen építkezésbe kezdett, és egy régi textilgyár épületet alakítottak át stúdiók céljára. Így jött létre a Szentendrei úti komplexum, melyhez jelentős mennyiségű korszerű hangtechnikával a CLASSIC SOUND is társult 2002-ben.

Az új helyen összesen 4 stúdióhelységben folyhat hangfelvétel, ill. hangutómunka. A helységekbe beépített technika és a stúdiók óradíja különböző, így a produkciós igényeknek megfelelően alakítható.